fbpx

Om oss

Grunden

Redan år 1992 träffades Daniel och Jonas på ett gym i Vasastan. Det klassiska gymmet hette då Airport gym och båda två jobbade extra som instruktörer och receptionister. Daniel med erfarenhet inom bygg i sin bakgrund och Jonas med pågående studier inom IT och ekonomi. Efter några år tog sig båda ut i IT-världen där de på olika håll lärde sig systemutveckling, arkitektur, affärsutveckling, agila metoder och projektledning. Efter att ha varit anställda i diverse olika branscher och  konsultbolag under flera år bestämde sig de båda för att starta eget 2010. Tillsmammans grundade de företaget Veroveli. efter 10 år inom Stockholms konsultmarknad var det dags för en förändring och efter långa diskussioner inböres och med externa experter växte så Amazing People fram. 

priscilla-du-preez-nF8xhLMmg0c-unsplash
christina-wocintechchat-com-zrEkb4ILymM-unsplash

Värderingar

Efter bara några månader skapade de båda ett gemensamt företag där de snart började anställa seniora konsulter de jobbat med under sina tidigare anställningar och projekt. Sakta men säkert har företaget sedan dess växt upp till ~20 personer. Redan från början var de båda överens om vissa grundläggande värderingar skulle styra hur alla i företaget skulle bete sig i sin vardag. Och sedan dess har anställda varit med och utformat värderingarna. Frihet har alltid varit en central grundsten och är fortsatt en ledstjärna än idag. Även passion och gemenskap lever med sedan tidigt i företagets DNA.

En bransch i förändring

Med påverkan av en kontinuerlig och stark förändringsvåg av fler och fler egenföretagare förändrar sig hur seniora konsulter vill engagera sig i sitt yrkesliv. Att rekrytera till anställning blir allt knepigare och ett utvecklingsbehov fanns. Under ett par år nu har vi anpassat oss till denna verklighet. I och med vår nya bekantskap Peter Ewers, som har lång erfarenhet av just denna engagemangsform tar vi nu ett stort steg till nästa nivå där vi jobbar med seniora konsulter anslutna till oss oavsett anslutningsform, anställning eller via eget företag.

Framtiden

I denna nya form har vi nu tagit fram ett helt nytt koncept med fullt fokus på konsulten. De som arbetar med oss, oavsett anslutningsform, ska ha full uppbackning av oss på alla områden de förväntar sig det, och lite till. konsulter som ansluter till Amazing People ska känna att de alltid får det bästa möjliga bemötande och stöd av sin agent och huvudkontoret. Vi erbjuder också alla anslutna konsulter att var med och äga i Amazing People. Det är de ägande konsulterna som driver utvecklingen av företaget framåt. Detta sker genom förslag och idéer som ägande konsulter lämnar vidare till styrelsen för att implementera. På det sättet har Amazing People en oerhört låg hierarki och en gemensamt överenskommen väg framåt.